KURSER/WORKSHOPS

KOMMANDE KLASSER & WORKSHOPS

HÖSTYOGA MED HELENA PÅ TORÖ BYGDEGÅRD

Dag & Tid: Torsdagar 19.00-20.15
Plats: Torö Bygdegård
Datum: 3 sep-8 okt
Pris: 999 kr (för hela kursen, 6 ggr)

Kom och Yoga med Helena i höst på Torö Bygdegård!

Vi kommer göra skön och välgörande Hatha yoga för kropp och själ, som passar både nybörjare och mer erfarna yogis som vill hand om sig själva och sin kropp. Vilket betyder att vi använder oss av klassiska yoga positioner i ett lugnt tempo. Du kommer ändå få svettas lite, bygga upp din styrka, koordination och stabilitet, samt uppleva stunder av stillhet, ökad smidighet och lugn.

Alla uppmanad att anpassa yogan efter sig själv och sin kropp. Utmaningar erbjuds för den som vill och behöver.

Varje klass innehåller även andningsövningar, meditation & avslappning.

Självklart följer vi Folkhälsomyndighetens råd och föreskrifter. På grund av detta så finns det endast 12 platser, (så att vi alla kan hålla ett avstånd på minst 1,5 m till varandra) och jag kan/får tyvärr inte låna ut yogamattor, så ta med din egen!

Anmälan är bindade. Betalning senast  kursstart. Om man har symtom eller är sjuk får man gärna, om man vill, låta någon annan komma i sitt ställe.

KURSEN ÄR FULLBOKAD! 
Om du vill bli uppskriven på reservlista (och kontaktad via mail om det blir en plats ledig) maila namn och mobilnummer till helenasyogastockholm@gmail.com

KOM IGÅNG OCH YOGA VARJE MORGON!
LIVE MED HELENA VIA ZOOM

Att börja varje dag med lite yoga är en otroligt bra och fin investering i din hälsa och välbefinnande, och nu har DU chansen att komma igång!

Varje morgon mellan klockan 06.45-07.15 så ses vi via gratisappen Zoom och yogar tillsammans.
Det är enkel, välgörande yoga som alla kan göra.
Andningsövning och kortare meditation ingår också för att du ska få maximal god effekt av din tid på mattan!
Vi utgår från den klassiska Hathayogan, som är väl beprövad.

HUR?
När du anmäler dig (via messenger eller sms 0725 07 38 01) så får du en länk med inlog till vår Zoomgrupp. Anmäl dig senast 06.30 samma morgon. Skriv ditt mobilnr eller mailadress i din anmälan-beroende på om du vill använda dator eller mobil för Zoom.

NÄR: Varje vardag kl 06.45-07.15
START: Onsdag 3 juni, sedan pågående
PRIS: DONATION, dvs du betalar så mycket som du har lust och möjlighet till, via Swish till 0725 07 38 01.

ANMÄLAN: Senast 06.30 samma morgon genom att KLICKA HÄR
eller sms till 0725 07 38 01 (sms att föredra om du anmäler dig samma morgon)

REGLER: Alla deltagare måste ha kamera på (och ljud av). Inte för att vi ska bedöma varandra utan för att skapa en trygg och säker grupp (att yoga framför en kamera kan kännas utlämnande, och då kan det vara det skönt att se de andra som är med) Också för att jag som lärare ska kunna garantera tryggheten i gruppen och att ingen gör ”fel”/gör sig illa.

SANKALPA WORKSHOP – SÄtt din intention för 2020

En skön och inspirerande yogadag med tid att landa, känna och fundera över din intention med 2020.
Vad är viktigt för dig, hur vill du leva? Och vad är det som hindrar dig?
Genom yoga, meditationer och inspirerande föreläsning får du chansen att hitta din väg framåt.
Vi kommer göra en lugn yoga, inspirerad av Hatha och Yin, olika meditationer och övningar för att finna klarhet, fokus och din sanning.

Guide: Helena Forsell

DATUM: Söndag 9 februari, 11.00-15.00
PRIS: 550 kr inkl grön smoothie, frukt o té. (det går bra att betala med Swish innan eller på plats med kontokort/Swish, självklart får man kvitto även med Swish)
PLATS: Fridens Hälsozenter, Fridhemsgatan 14, T-bana Fridhemsplan.
BOKNING: https://www.bokadirekt.se/places/fridens-h%C3%A4lso-zenter-fridhemsplan-1331/sankalpa-workshop-med-helena-568502

Kan även bokas via
sms 0725 073801, mail helenasyogastockholm@gmail.com

Min antal deltagare: 5 Max antal deltagare: 10

austin-chan-ukzHlkoz1IE-unsplash

HATHAYOGAKURS MED HELENA VT -20

En yogakurs där du får chansen att ta hand om både kropp och själ. Du kommer få svettas o bygga styrka, sträcka ut där det behövs och bara vara, landa och känna lugnet.
Ingen prestige, ingen prestation. Bara Yoga.

PRIS: 1440kr hela kursen (det går bra att betala med Swish nu eller på plats med kontokort/Swish, självklart får man kvitto även med Swish)

PLATS: Fridens Hälsozenter, Fridhemsgatan 14, T- Fridhemsplan, Stockholm
BOKNING: https://www.bokadirekt.se/places/fridens-h%C3%A4lso-zenter-fridhemsplan-1331/hatha-yoga-kurs-vt-20-567917

Eller sms till 0725 073801
Mail: helenasyogastockholm@gmail.com

Min antal deltagare: 5 Max antal deltagare: 10

YIN YOGA WORKSHOP
1 December kl 10.30-13.00

Fira första advent med tända ljus, filtar och lite mys yoga med Helena! I denna Yin workshop får du möta du dig själv och din kropp där ni är just då. Med respekt och nyfikenhet landar vi mjukt i positionerna och stannar tills det är klart (ca 3-10 min).Vi varvar yin positionerna med några enklare yang rörelser, olika meditationer och andningsövningar. Allt sammansatt för att mjuka upp, släppa taget och landa i det som är. Bonus är ökad flexibilitet och mindre spänningar i kropp o själ.

PLATS: Fridens Hälsozenter, Fridhemsgatan 14, Stockholm.
DATUM: Sön 1/12, kl 10.30-13.00
PRIS: 350 kr
BOKNING: via sms 0725 07 38 01, eller helenasyogastockholm@gmail.com

HÖSTYOGA: HATHA YOGA KURS MED HELENA
TORSDAGAR kl 19.00-20.30
19 sep- 12 dec 2019

Välkommen att yoga med Helena i höst! Vi träffas på Fridens Hälsozenter, vid Fridhemsplan i Stockholm, varje torsdag kl 19 hela hösten, och yogar tillsammans. Fokus kommer ligga på att landa i nuet, sträcka ut och svettas litegrann. Målet är att känna dig bekväm i din kropp, hitta din naturliga flexibilitet, både fysiskt och mentalt. Vi kommer även meditera litegrann, slappna av och lära oss lite tricks för att få vardagen att kännas bättre. Ingen prestige, ingen prestation. Bara yoga. Alla är välkomna.

DATUM 19 sep-12 dec 2019, totalt 12ggr, uppehåll höstlov v.44 (31 okt)
PRIS: Terminskort 12ggr 2200kr, drop in 200 kr.
KURSEN FULLBOKAD ENDAST DROP IN I MÅN AV PLATS
PLATS: Fridens Hälsozenter, Fridhemsgatan 14, Stockholm
www.fridens.se
BOKNING endast Drop In SMS till 0725 07 38 01. 


att YOGA MED HELENA är att landa i dig själv. Oavsett om vi svettas och står på huvudet i ett dynamiskt Hatha pass eller löser upp spänningar och stelhet i Yin, så är målet alltid att försöka acceptera dig själv och situationen du befinner dig i, just då, i den stunden (och om det inte går, så förlåt dig själv! det e ok…!). Det handlar helt enkelt om hälsa och lycka, att ha lite roligt, att må så bra du bara kan.

I ett yogapass med Helena så ingår det alltid Pranayama (andningsövningar), Asana (positioner), och djup avslappning, och ibland även meditation. Beroende på vilken typ av klass det är, och vad deltagarna behöver just då, så anpassas positioner, tempo och typer av andningsövningar. Men oavsett så blir du alltid uppmuntrad att lyssna till dig själv, att känna in din kropp och att låta din andning visa dig var du bör gå, hur djupt och hur länge du ska stanna.

Anpassa yogan efter dig själv, upptäck vad yoga kan göra för dig idag, det är då det blir riktigt bra!

KURSER

Se info ovan om aktuella kurser

HATHA YOGA – En ” klassisk” yogalektion. För att du ska må bra. Vi gör rörelser för kropp och själ, för ökat flöde, hälsa och koncentration. Hittar styrka och stabilitet, mjukar upp trötta muskler och sträcker ut där det behövs. Alltid inklusive avslappning och lite meditation. Vi jobbar mot tillit, ödmjukhet och tacksamhet. 

YIN YOGA – Ju mindre du gör desto bättre är det.
YIN är en stilla yoga för dig som behöver landa och finna lugnet. När vi befinner oss i YIN så stannar vi länge (3-7 min) i varje position, och vi slappnar av i positionen, låter kroppen själv sjunka ner och in på plats. Stillheten hjälper både kropp och sinne att släppa taget och finna vilan. Vi låter nuet skölja över oss och bara är. Låter kroppen finna sin naturliga flexibilitet, sin naturliga form, sin rytm.
Passar alla men framförallt dig som känner dig stel och stressad.

GRAVID YOGA – En paus för dig och din bebis (eller dina bebisar) i magen. Lugna sköna rörelser anpassade för dig och bebis. Fokus på att bli lite mer bekväm i din kropp, förbereda dig för förlossning och tiden efter. Alltid inklusive enkel meditation och avslappning. Alla gravida från vecka 13 är välkomna.

SENIOR YOGA – Enkel & lugn men upplivande yoga, kärleksfullt fokuserad på att mjuka upp, öppna upp och stärka kropp och sinne. Stabilitet, styrka, acceptans och ödmjukhet är ledord. Passet kan göras sittande på stol, stående med stol eller på matta. 

IMG_5368

Annons
%d bloggare gillar detta: