YOGAKURSER/KLASSER

 

AKTUELLA KLASSER:

SOMMARYOGA MED HELENA

Yoga med Helena på Torö i sommar! Varje söndag kl 10-11, 26 juni-10 augusti. Enkel och skön Hatha yoga, alla kan vara med! Plats: Ängen vid bryggan på Sågsten – Bryggvägen, Nynäshamn. Kostnad: Donation – du betalar så mycket du vill/kan (Swish 0725073801)

FRIDENS YOGA 19

Välkommen att yoga med Helena i höst! Vi träffas på Fridens Hälsozenter, vid Fridhemsplan i Stockholm, varje torsdag kl 19 hela hösten, och yogar tillsammans. Fokus kommer ligga på att landa i nuet, sträcka ut och svettas litegrann. Målet är att känna dig bekväm i din kropp, hitta din naturliga flexibilitet, både fysiskt och mentalt. Vi kommer även meditera litegrann, slappna av och lära oss lite tricks för att få vardagen att kännas bättre. Ingen prestige, ingen prestation. Bara yoga. Alla är välkomna.

Datum 19 sep-12 dec 2019, totalt 12ggr, uppehåll höstlov v.44 (31 okt)
Pris: Terminskort 12ggr 2200kr, drop in 200 kr.
Plats: Fridens Hälsozenter, Fridhemsgatan 14, Stockholm
www.fridens.se
Bokning: helenasyogastockholm@gmail.com eller sms till 0725 07 38 01. Din plats är säkrad när du betalat.

 


att YOGA MED HELENA är att landa i dig själv. Oavsett om vi svettas och står på huvudet i ett dynamiskt Hatha pass eller löser upp spänningar och stelhet i Yin, så är målet alltid att försöka acceptera dig själv och situationen du befinner dig i, just då, i den stunden (och om det inte går, så förlåt dig själv! det e ok…!). Det handlar helt enkelt om hälsa och lycka, att ha lite roligt, att må så bra du bara kan.

I ett yogapass med Helena så ingår det alltid Pranayama (andningsövningar), Asana (positioner), och djup avslappning, och ibland även meditation. Beroende på vilken typ av klass det är, och vad deltagarna behöver just då, så anpassas positioner, tempo och typer av andningsövningar. Men oavsett så blir du alltid uppmuntrad att lyssna till dig själv, att känna in din kropp och att låta din andning visa dig var du bör gå, hur djupt och hur länge du ska stanna.

Anpassa yogan efter dig själv, upptäck vad yoga kan göra för dig idag, det är då det blir riktigt bra!

 

KURSER

Se info ovan om aktuella kurser

HATHA YOGA – En ” klassisk” yogalektion. För att du ska må bra. Vi gör rörelser för kropp och själ, för ökat flöde, hälsa och koncentration. Hittar styrka och stabilitet, mjukar upp trötta muskler och sträcker ut där det behövs. Alltid inklusive avslappning och lite meditation. Vi jobbar mot tillit, ödmjukhet och tacksamhet. 

YIN YOGA – Ju mindre du gör desto bättre är det.
YIN är en stilla yoga för dig som behöver landa och finna lugnet. När vi befinner oss i YIN så stannar vi länge (3-7 min) i varje position, och vi slappnar av i positionen, låter kroppen själv sjunka ner och in på plats. Stillheten hjälper både kropp och sinne att släppa taget och finna vilan. Vi låter nuet skölja över oss och bara är. Låter kroppen finna sin naturliga flexibilitet, sin naturliga form, sin rytm.
Passar alla men framförallt dig som känner dig stel och stressad.

GRAVID YOGA – En paus för dig och din bebis (eller dina bebisar) i magen. Lugna sköna rörelser anpassade för dig och bebis. Fokus på att bli lite mer bekväm i din kropp, förbereda dig för förlossning och tiden efter. Alltid inklusive enkel meditation och avslappning. Alla gravida från vecka 13 är välkomna.

SENIOR YOGA – Enkel & lugn men upplivande yoga, kärleksfullt fokuserad på att mjuka upp, öppna upp och stärka kropp och sinne. Stabilitet, styrka, acceptans och ödmjukhet är ledord. Passet kan göras sittande på stol, stående med stol eller på matta. 

 

IMG_5368

Annonser