Om Helena

Välkommen till Helenas Yoga Värld!

C’est moi! Helena. På ett tak i beirut.

Min yoga resa började i Stockholm 2001 då jag upptäckte den dynamiska Ashtanga yogan, jag älskade hur den fick min kropp att må, och insåg snart att det även var ett utmärkt sätt att få både tankar och själ att komma till ro.

Men det var inte förrän senare, efter 15 år av yogande och jobbande som frilansande TV producent och videojournalist, ständigt på resande fot framförallt i Mellanöstern, som jag stannade upp, med trasig mage och sönder stressad själ, och började meditera och praktisera lugn Hatha yoga hemma med mig själv, varje morgon.”Det var då jag insåg yogans verkliga kraft; Shit kan jag må så här bra?! Jag är inte en slav under mina känslor och tankar, jag kan påverka hur jag mår och hur mitt liv utspelar sig!”

Det var denna insikt som fick mig att åka till Trimurti School of Yoga i Himalaya, Indien för att utbilda mig till yogalärare på hösten 2013. Jag kände direkt att det var det här jag ville göra! Alltid! Hela tiden! Så jag bytte TV branchen mot Yoga världen, och undervisar sedan dess Hatha och Yin yoga på heltid i Beirut, och sedan 2016 i Stockholm. (Registrerad yogalärare (multi style) 200hr med Yoga Alliance USA/Canada)

Sommaren 2014 återvände jag till Himalaya tillsammans med min make Mihran för att fördjupa mina yoga kunskaper men även lära mig om den traditionella Indiska hälsokunskapen Ayur Veda.
Vi studerade Ayur Vedisk nutrition och massage för Dr Arun Sharma vid Ayuskama Clinic i Dharmashala, Himalaya, India.
Kunskapen om Ayur Veda har verkligen hjälpt mig till ett friskare och hälsosammare liv, det är det perfekta komplementet till yoga, i allafall för mig! Det är mycket tack vare det som Dr Sharma lärde mig om Ayur Veda som min sönderstressade mage äntligen är frisk, efter över 20 år av krånglande!

Sommaren 2019 så tog jag min examen som Hälsopedagog vid Hagabergs folkhögskola. Som Hälsopedagog är jag även massör, personlig tränare och kostrådgivare. Jag är även utbildad inom MI samtal, mindfulness och stresshantering, anatomi, fysiologi och träningslära, mm mm.

kontakt: helenasyogastockholm@gmail.com

Registered 200 hr Yoga Teacher (multistyle) with Yoga Alliance USA /Canada

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s